25 Ιουν 2008

Γιατί οι Αμερικανοί δε θα καταφέρουν να φτιάξουν ποτέ ένα καλό δορυφορικό αραβικό κανάλι για προπαγάνδα.. Ήτοι το φιάσκο του Al Hurra…

Όταν στις 22 Μαρτίου όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τα γεγονότα στη Γάζα το αμερικανόφερτο αραβόφωνο κανάλι Al Hurra μετέδιδε εκπομπή του πως φτιάχνονται καναπεδάκια σολομού…Δεν διέκοψε καν για να μεταδώσει την είδηση της δολοφονίας του πνευματικού ηγέτη της Hamas..


Το Πάσχα πάλι ο εκφωνητής ξεκίνησε με Χριστός Ανέστη...


Γκάφες σαν κι αυτές επαναλαμβάνονται συνέχεια στο χρηματοδοτούμενο από το Αμερικάνικο κογκρέσο κανάλι που σκοπό κατά το τζιμάνια της ΗΠΑ έχει να διαδώσει τη δημοκρατία. Το γελοίο βέβαια είναι ότι το κανάλι δεν έχει το δικαίωμα μετάδοσης στις ΗΠΑ αφού το σύνταγμα απαγορεύει ρητά τη μετάδοση προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ……(λέμε τώρα..)


Έτσι παρά τα 350 εκ. δολάρια της επένδυσης το κανάλι δεν έχει καταφέρει να μπει ούτε καν στη 15αδα των δημοφιλέστερων αραβόφωνων καναλιών από το 2004 που γεννήθηκε (για να καταλαβαινόμαστε το 54% παρακολουθεί ειδήσεις από το al Jazeera και μόνο το 2% από το Al Hurra…)

Το τελευταίο καιρό διάφορα άρθρα νεκρολογικού χαρακτήρα για το μέλλον του καναλιού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ακόμα και σε έγκριτες αμερικάνικες εφημερίδες όπως η Washington post…


Ακόμα μια αμερικάνικη πατάτα λοιπόν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας….

Δεν υπάρχουν σχόλια: