15 Ιουλ 2008

Νέο δορυφόρο για τις 19 ανατολικά ανακοίνωσε για το 2011 η ses astra

Την κατασκευή ακόμα ενός δορυφόρου από την εταιρία astrium, ανακοίνωσε η εταιρία παροχής δορυφορικού σήματος ses-Astra.

Ο νέος δορυφόρος θα ονομάζεται Astra 1N, θα έχει 55 αναμεταδότες, προβλεπόμενο χρόνο ζωής 15 χρόνια και προορίζεται για αντικατάσταση του 1G ο οποίος θα μετακινηθεί σε νέα τροχιακή θέση. Η αναμενομένη ημερομηνία εκτόξευσης προσδιορίζεται εντός του 2011. Ο δορυφόρος σύμφωνα με την εταιρία θα εξυπηρετήσει της αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας και θα είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει και την αυξανομένη ζήτηση για χρήσεις HD.

Με αυτό το δορυφόρο η εταιρία θα ολοκληρώσει την ανανέωση των αναμεταδοτών στη θέση 19 ανατολικά που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με την εκτόξευση των Astra 1F, 1G, 1H, 1KR, 1L και 1M και θα έχει 120 συχνότητες στην εν λόγω τροχιακή θέση.(ο Astra 1M θα εκτοξευτεί στο τέλος αυτού του έτους.).

Ταυτόχρονα θα ολοκληρωθεί και η δυνατότητα διαδορυφορικού back up στη συγκεκριμένη θέση για αυτές τις συχνότητες.

Ο δορυφόρος θα φτιαχτεί με βάση την πλατφόρμα Eurostar E3000 που έχει αποδειχτεί ότι έχει υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές για τις εμπορικές χρήσεις. Με βάση τη συγκεκριμένη κατασκευάζεται και ο 1Μ, καθώς και ο astra 3G που προορίζεται για άλλη δορυφορική θέση.

Με τις ευχές μας λοιπόν, ελπίζοντας πάντα στο μόνιμο ζητούμενο από την εταιρία που δεν είναι άλλο από την καλύτερη κάλυψη του ελλαδικού χώρου. Αυτό γιατί η συγκεκριμένη εταιρία έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι έχει του πεταμού την ελληνική αγορά σε όλους τους δορυφόρους που έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα (με εξαίρεση τον 1KR)..

Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση μιλάει για αγορές συγκεκριμένων χωρών. Ελπίζουμε να διαψευστούμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: