29 Απρ 2008

Επιτυχής εκτόξευση για τον Amos 3

Ο νέος δορυφόρος της ισραηλινής κρατικής aerospace και που ελέγχεται για την οικονομική διαχείριση του από την ιδιωτική Space-Communication Ltd. (Spacecom) εκτοξεύτηκε τελικά χτες.

Η εκτόξευση είχε αναβληθεί την προηγουμένη τρίτη (εκθέτοντας την ισραηλινή εταιρία που είχε κάνει ανακοινώσεις για την εκτόξευση πριν την αναβολή της, ώστε να συμπίπτει με την εορτασμό της 60η επετείου της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ).

Η εκτόξευση έγινε τελικά χτες 28 Απριλίου από το κοσμοδρόμιο του baikonur στο Kazakhstan.
Ο δορυφόρος, η κατασκευή του οποίου κόστισε 170 εκατομμύρια δολάρια θα τοποθετηθεί στην τροχιακή θέση 4 δυτικά, μαζί με τους δορυφόρους amos 1 και 2 και έχει προβλεπόμενη διάρκεια ζωής 18 χρόνια.

Θα έχει κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της μέσης ανατολής και της Ευρώπης, εχει παντως και τη δυνατοτητα καλυψης μερους της Αμερικης και της Νοτιου Αφρικης οπως φαινεται απο τα ιχνοδιαγράμματα που ακολουθούν. (πηγη ιχνοδιαγραμματων http://www.satellites.co.uk/)


Η καλυψη λοιπον για ολη τον ελλαδικο χωρο απο τις κυριες δεσμες του, προβλεπεται ικανοποιητικη. Mενει να δουμε και πως θα αξιοποιηθει εμπορικα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: