28 Ιουν 2008

O N.Sarkozy θέλει να επιταχύνει το τέλος της διαφήμισης στην δημόσια τηλεόραση

Μέσα στα πολλά άσχημα που έχει ανακοινώσει ο νέος Γάλλος πρόεδρος σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών, τις νέες αντιμεταναστευτικές τακτικές και τα σχέδια νέων πολέμων ως το νέο καλόπαιδο των ΗΠΑ, ο Nicolas Sarkozy ανάγγειλε την προηγούμενη Τετάρτη και ένα καλό : Την κατάργηση της διαφήμισης από Ιανουάριο τον που έρχεται στην δημόσια τηλεόραση. Προτείνε δε να χρηματοδοτήσουν αυτήν την μεταρρύθμιση κατά ένα μεγάλο μέρος οι πάροχοι διαδικτύου και οι εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιών

K. Sarkozy θέλει να επιταχύνει την εξαφάνιση της διαφήμισης προοδευτικά από τον Ιανουάριο το 2009 και οριστικά από την 1η Δεκεμβρίου 2011, ενώ οι προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπή ήταν για τις αντίστοιχες ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου το 2009 και την αρχή το 2012.

Ως αντιστάθμισμα της κατάργησης των διαφημιστικών εσόδων (εκτιμιούνται στα 450 εκατομμύρια των ευρώ ανά έτος), ο Nicolas Sarkozy θέλει να φορολογήσει τα κέρδη των επιχειρήσεων των παρόχων της τηλεφωνίας και του διαδικτύου στο 0,9% (Η αρμόδια επιτροπή είχε προτείνει το 0,5%), δηλαδή περίπου 378 εκ. ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών.


Η γαλλική ομοσπονδία των παρόχων τηλεπικοινωνιών παντώς, χαρακτήρισε αυτό το φόρο «αντιπαραγωγικό» και «παράνομο». Οι παρόχοι «θα αναγκαστούν αναπόφευκτα να μεταθέσουν όλο ή μέρος αυτού του φόρου στο τιμολόγιο των πελατών τους» προειδοποίησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: