25 Μαΐ 2008

Σύμπραξη γιγάντων στην Ιταλία για νέα free to air δορυφορική πλατφόρμα..

Συμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών ηλεκτρονικών MME, μετά και την επικράτηση του Σίλβιο στις εκλογές (ένας είναι ο Σίλβιο) οι διαπραγματεύσεις μεταξύ mediaset και rai για τη δημιουργία ενιαίας δορυφορικής πλατφόρμας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.


Αν όντως δημιουργηθεί η πλατφόρμα ”freesat” –όπως πιθανολογείται το όνομα της-θα συμπληρώσει με τη δορυφορική της μετάδοση, τα πακέτα της επίγειας ψηφιακής των 2 εταιριών. Οι πληροφορίες αναφέρονται για ελεύθερη λήψη του πακέτου.


Η μετάδοση πιθανότατα θα γίνει από τους hotbird στις 13 μοίρες ανατολικά από όπου χρόνια τώρα αναμεταδίδονται ήδη ελεύθερα τα RAI Uno, RAI Due, Rete 4, Canale 5 και Italia 1.
Να θυμίσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει στις 11 Απριλίου αμέσως μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων mediaset και sky italia για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων για τις ταινίες.

Γυρνώντας πίσω το ρολόι του χρόνου, βλέπουμε ότι ακόμα και σε μια χώρα με πληθυσμό περίπου 60 εκατομμυρίων κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για 2ο συνδρομητικό δορυφορικό πακέτο (ειδικά μετά τα όσα είχαν γίνει μεταξύ D+ και stream και την τελική συνένωση τους).

Στην Ελλάδα παρά τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την επιχείρηση δορυφορικής πλατφόρμας του Οτε προ 2ετιας και την αποτυχία του alpha digital κάποιοι θέλουν να ξαναδοκιμάσουν με νέα προσπάθεια από τον Οτε.

Μήπως τελικά πρέπει να χαρούμε που πουλήθηκε και δεν είναι πλέον δικά μας τα λεφτά που παιζουν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: